Shkencëtarët: Putheni partnerin çdo ditë dhe jetoni më gjatë

Shkencëtarët: Putheni partnerin çdo ditë dhe jetoni më gjatë

Një puthje në ditë mban mjekun larg – ndonëse kjo mund të tingëllojë si ekzagjerim, me të vërtetë është e vërtetë.

Përveç se mund të jetë një nga përvojat më të kënaqshme në jetën tuaj, puthja poashtu sjell një mori përfitimesh tjera.

Shkencëtarët thonë se nga puthjet e çdo ditshme mund të keni jetë më të gjatë dhe më të shëndetshme.

Më poshtë keni disa fakte për atë se si ndikon puthja në cilësinë e jetës.

Puthja lehtëson alergjinë

Puthja largon stresin

Puthja djeg kalori

Nëse putheni ju do të dukeni më të rinj

Puthja ndalon sëmundjen e mushkërive

Puthja zvogëlon presionin e gjakut

Puthja lehtëson dhimbjen e kokës

Puthja nxit sistemin imunitar

Puthja parandalon prishjen e dhëmbëve

Bonus: Duke u puthur mund ta përmirësoni produktivitetin tuaj

Një studim gjerman tregoi se burrat që puthin gratë e tyre çdo mëngjes priren të jenë më produktive në punë, të jenë më pak të sëmurë dhe të kenë më shumë para.

Përveç kësaj, puthjet në mëngjes rrisin vetëbesimin tuaj dhe përmirësojnë përqendrimin – ju keni 50% më pak gjasa për të bërë aksident derisa shkoni në punë.