Si do të ndryshojnë koncertet dhe festat pas vaksinës së Covid

Si do të ndryshojnë koncertet dhe festat pas vaksinës së Covid

Industria e muzikës së drejtpërdrejtë ka pushuar së ekzistuari, në sajë të pandemisë së Covid.

Grumbullimet masive thjesht nuk janë të mundshme në mënyrën që kanë qenë para se virusi të detyrojë shumë pjesë të botës në bllokim.

Por me lajmet e javës së kaluar për një vaksinë me 90 përqind të suksesit që janë afër, organizatorët tashmë po shikojnë se si ata mund të rikthejnë koncerte dhe koncerte të drejtpërdrejta në një mënyrë të sigurt.

Ticketmaster, një nga kompanitë kryesore të shitjeve të biletave në botë, ka njoftuar planet për të kontrolluar statusin e vaksinës së pjesëmarrësve në koncert para se t’i lejojë ata të marrin pjesë në koncerte, sipas Billboard. Kjo mund të shohë një numër të madh njerëzish që mblidhen të sigurt pa u shqetësuar për transmetimin.

Kompania ka punuar në një kornizë për masat e sigurisë post-pandemike, e cila përfshin përdorimin e telefonave inteligjentë të tifozëve për të konfirmuar statusin e tyre të vaksinës dhe nëse ato janë testuar pozitivisht për virusin gjatë një dritare 72 orëshe. Nëse një test kthehet pozitiv, individi nuk do të jetë në gjendje të marrë pjesë në ngjarje.

Presidenti i Ticketmaster Mark Yovich i tha Billboard: “Ne tashmë po shohim shumë ofrues të kujdesit shëndetësor të palëve të treta të përgatiten për të trajtuar verifikimin, nëse kjo është duke marrë një vaksinë, duke marrë një test, ose metoda të tjera të rishikimit dhe miratimit, të cilat më pas mund të lidhen përmes një bilete dixhitale në mënyrë që të gjithë që hyjnë në event të verifikohen”.

Ai shtoi: “Qëllimi i Ticketmaster është të sigurojë mjaft fleksibilitet dhe mundësi që vendet dhe tifozët të kenë rrugë të shumta për t’u kthyer në ngjarje dhe po punon për të krijuar integrime në API-në tonë dhe teknologjinë kryesore të biletave digjitale pasi ne do të shikojmë për të gjetur zgjidhjet kryesore të bazuara mbi atë që po pranohet nga zyrtarët dhe dëshirohet nga klientët”.

Në gusht, Britania e Madhe organizoi shfaqjen e saj të parë në distancë shoqërore në Newcastle’s Virgin Money Unity Arena, një hapësirë ​​e përkohshme, në natyrë e ngjarjeve e ndërtuar për të vënë në skenë muzikë live, komedi dhe teatër. Tifozët ishin mbledhur në grupe deri në pesë në qindra kthina private të vendosura dy metra larg njëri-tjetrit. Dukej vërtet e tmerrshme. Le të shpresojmë që planet e Ticketmaster të realizohen, dhe artistët dhe fansat mund të kthehen në koncerte drejtpërdrejt siç ishin dikur./Insajderi.com

Dazed Magazine