Si i ri ishte anëtar i një bande, kjo është arsyeja pse mishëroi rolin e mafiozit

Aktori Robert De Niro është i njohur për përgatitjen me kujdes të roleve të tij. Ai jetoi në Sicili, fitoi peshë, dhe luajti rolin më të mirë si një mafioz falë rritjes së tij në Italinë e Vogël, ku kaloi ca kohë si anëtar i një bande.

Si i ri ishte anëtar i një bande, kjo është arsyeja pse mishëroi rolin e mafiozit

Ka realizuar shumë filma gjatë gjithë karrierës së tij, shumica duke bashkëpunuar me Martin Scorsese, filmi i të cilit ‘The Irishman’ aktualisht po promovohet. Shikuesit në të gjithë globin janë duke pritur me padurim 27 nëntorin, kur më në fund do të jenë në gjendje të shikojnë filmin e tij më të ri ‘The Irishman’ në Netflix.

Ishte me këtë film që De Niro u kthye në vendin që i takon në mënyrë të merituar me një ekip të provuar – Al Pacino, Joey Pesci dhe Martin Scorsese – të gjitha falë vendimit të Netflix për të investuar 140 milionë dollarë në idenë e tyre, duke ua lënë plotësisht duart lirë për çfarë të duan. Ata bënë një film që zgjat tre orë dhe 30 minuta të jashtëzakonshme.

Robert Anthony De Niro Jr. u lind më 17 gusht 1943 në New York. Prindërit e tij ishin artistë të respektuar. Nëna e tij Virginia Admiral ishte një piktore e talentuar që u diplomua në Berkley dhe u bë një emër i respektuar në skenën e artit në New York të viteve 1940 dhe 1950, dhe babai i tij Robert De Niro ishte një piktor, skulptor dhe poet të cilin kritikët e adhuronin.

Ata njiheshin si çifti i artë i rrethit të artit në New York, por u divorcuan në 1945, kur De Niro ishte vetëm dy vjeç. Ai e kaloi pjesën më të madhe të fëmijërisë me nënën e tij, e cila, për ta ushqyer atë dhe për t’i dhënë mundësi studimit, bëri punë të ndryshme.

Si 10-vjeçar, De Niro bëri debutimin e tij si luan në ‘Magjistari i Oz’. Pas pak, ai u pranua në Shkollën e Muzikës dhe Artit të Shkollës së Mesme prestigjioze në New York, por siç pranoi më vonë, ai kurrë nuk mund të futet në atmosferën konkurruese që mbizotëronte atje, gjë që e bëri të vendosë të regjistrohej në shkollën publike pas vetëm disa ditësh.

Por nuk zgjati shumë. Duke kuptuar që shkolla nuk ishte diçka për të cilën ai interesohej, atëherë si një adoleshent u kthye në anën e errët dhe u bashkua me bandën italiane të rrugës, e cila e quajti Bobby Milk, për shkak të rrugës së tij me drita.

Megjithëse nuk kaloi shumë kohë me ta, pasi ai thjesht nuk ishte ky lloj personazhi, ishte jeta e tij me bandën që e ndihmoi të shijonte rolet e turmave italianë vite më vonë dhe u bë i famshëm.