Sir Keir Starmer rrëfehet për marrëdhënien e vështirë me babain e tij

Sir Keir Starmer rrëfehet për marrëdhënien e vështirë me babain e tij

Lideri i Punës Sir Keir Starmer ka folur për pendimin e tij që nuk ishte afër babait të tij të ndjerë, të cilin ai e përshkroi si një njeri “të vështirë” dhe “të komplikuar”.

Ai i tha Lauren Laverne në Disk Island I Shkretëtirës BBC Radio 4, se ai ishte “i vendosur që marrëdhënia ime me fëmijët e mi do të jetë e ndryshme”.

Në intervistë, Sir Keir gjithashtu foli për mënyrën se si ishin zhvendosur bindjet e tij politike dhe qëllimin e tij për të bashkuar Laburistët. Ai foli për dashurinë e tij për futbollin, duke thënë se ai luan çdo javë.

Ndër këngët që Sir Keir zgjodhi ishin himni i futbollit në Angli Three Lions nga The Lightning Seeds dhe Jim Reeves Welcome To My World, e cila ishte kënga e preferuar e nënës së tij.

Ai gjithashtu zgjodhi një rekord të Northern Soul – Dobie Gray’s Out On The Floor – duke thënë se kjo i kujton “ditët e tij të hershme në Londër me një grup miqsh në një banesë me të vërtetë të zhurmshme mbi një sauna dhe sallon masazhesh”.

I pyetur nga prezantuesi Lauren Laverne për prindërit e tij dhe edukimin në Oxted, Surrey, Sir Keir, 58 vjeç, tha: “Unë nuk flas shpesh për babanë tim”.

“Ai ishte një njeri i vështirë, një njeri i ndërlikuar, e mbante veten, nuk i pëlqente veçanërisht të shoqërohej, kështu që nuk do të dilte shumë. Por ai ishte tepër i zellshëm”.

Sir Keir tha se babai i tij punonte si prodhues mjetesh në një fabrikë dhe do të punonte 14 orë, duke ardhur në shtëpi për një orë në 17:00 “për çajin e tij” para se të kthehej në punë përsëri në mbrëmje.

“Por ai kishte këtë përkushtim dhe përkushtim të plotë ndaj nënës sime”, tha Sir Keir. “Nëna ime ishte shumë, shumë e sëmurë gjatë gjithë jetës së saj dhe babai im i dinte saktësisht simptomat e gjithçkaje që mund të shkonte keq me nënën time, ai e dinte saktësisht se çfarë ilaçesh ose kombinimi të barnave ose injeksionit do të nevojiteshin”./Insajderi.com

BBC News