Sot një yll botëror: Rita Ora flet për racizmin dhe jetën si emigrante

Numëron hite të panumërta, gëzon famë dhe prestigj – mirëpo nuk kishte qenë kjo gjithmonë jeta për Rita Orën. Ajo së fundmi foli hapur për racizmin që targetoi familjen e saj dhe jetën si emigrante, shkruan Insajderi.

Sot një yll botëror: Rita Ora flet për racizmin dhe jetën si emigrante

Në një nga postimet më të fundit të artistes në llogarinë e saj në Instagran, Rita Ora flet për eksperiencën e saj si emigrante. Familja e saj la Kosovën për arsye politike dhe u vendosën në Londër në vitin 1991, kur ajo ishte vetëm një foshnje.

Marrë parasysh situatën aktuale në Amerikë, me luftën kundër racizmit, ajo vendosi që të fliste për eksperiencën e saj – se si emigrantet përballen me racizmin. Në shkrimin e saj të gjatë, ajo shkruan për fëmijërinë e saj së pari.

“Sa shumë e doja kamerën që kur isha fëmijë! Uroj që ky postim t’ju bëjë të buzëqeshni, teksa shihni jetën e një fëmijë të vogël e të shkujdesur. Kjo është ajo që meritojnë të gjithë, një shans për të pasur një jetë të mirë dhe një mundësi për të qenë të lumtur. Gjërat e thjeshta që na bëjnë të ndihemi të sigurt. Këto janë kujtimet që do të mbajmë mend dhe momentet që na kanë bërë atë që ne jemi sot”.

Më pas artistja vazhdon të përshkruajë sepse ikja nga Kosova dhe qëndrimi në Londër, ishte i vështirë.

“Mbaj mend që duhet të shihja dhe të isha dëshmitare në shumë gjëra, thjesht që të mund të përfshihesha, thjesht që vajza refugjate të bënte pjesë në grupin e vajzave të tjera gjatë lojës. Por, kur shkoja në këtë park, ndihesha e lirë! Racizmi, mënyra se si emigrantët dhe refugjatët janë trajtuar! Ne s’mund të na justifikojë ngjyra e lëkurës sonë apo prejardhja. Ne jemi një racë. Raca e qenies humane. Jepini fëmijëve një vend ku të ndihen të lirë!”

Më poshtë postimi i plotë i këngëtares, ku ka përfshirë foto dhe video nga fëmijëria e saj. /Insajderi

View this post on Instagram

Hi guys. I guess the reason for this post is to show you guys when I was little in the summer of July 1994. I guess I just felt free watching this and wanted to share. Why did I love the camera so much! Even as a kid! I hope this makes you smile, just watching a life of a young carefree kid. This is what everyone deserves, a chance to have a good life and an opportunity to be happy. The simple things of feeling safe going to a park eating an ice cream BEING A CAREFREE KID. Those are the memories we cherish. These are the moments that build us to who we become as adults. Let’s give people an incredible environment to be a kid in and grow in. When my parents decided to move to England from Kosovo it was hard. I remember I had to see and witness certain things just so I could fit in, just so the refugee girl can cooperate with the girls in the skipping rope game in the playground (that’s what I used to call it!), but when I was in that park I was free. Racism, how immigrants and refugees are treated! We can’t be justified by the colour of our skin or where we are from, we are one race. The human race. Anyway I love you guys, that’s just my 2 cents. I hope you smile today. Give kids a place to feel free in. Thank you. Yours forever Rita. ❤️

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on