Spike Lee do të bëj regjinë e një filmi muzikal për Viagra-n

Spike Lee do të bëj regjinë e një filmi muzikal për Viagra-n

Spike Lee do të bëjë një muzikal në lidhje me krijuesit e ilaçit të mosfunksionimit erektil, Viagra, bazuar në artikullin e David Kushner Esquire “All Rise: The Untold Story of the Guys Who Launch Viagra”.

Artikulli kronikon zbulimin dhe tregtimin e ilaçit, udhëtimin e tij nga laboratorët e testimit në tavolinat e shtratit dhe si duhej të kapërcente sfidat nga Wall Street, Capitol Hill dhe kisha katolike në rrugën e sipër.

“Cili ishte puna për të bindur disa nga institucionet më të fuqishme të Amerikës se të gjithë njerëzit meritonin shpërblim?”, shkruan Kushner, “Dy djem. Kjo është historia se si një dyshe e vështirë ka dalë në krye të një industrie prej 3 miliardë dollarësh në vit”.

Lee është duke shkruar bashkë me dramaturgun britanik Kwame Kwei-Armah, drejtori artistik i Young Vic, dhe filmi do të shfaqë muzikë origjinale nga dyshja Stew Stewart dhe Heidi Rodewald.

Duke folur për Deadline në lidhje me projektin, Lee e falënderoi nënën e tij për ndihmën e sajj për të kapërcyer një mospëlqim të hershëm të muzikalëve: “Falënderoj zonjën Jacquelyn Shelton Lee. Unë e falënderoj nënën time të ndjerë dhe ngulmimin e saj, për të marrë një fëmijë kryefortë si unë dhe për ta dërguar në kinema, për të parë filma që më pas u bënë një prej kënaqësive më të mëdha për mua”./Insajderi.com

Dazed