Studimi psikologjik që tregon se pse refuzohet vënia e maskës

Studimi psikologjik që tregon se pse refuzohet vënia e maskës

Covid – 19 ka ndryshuar pothuaj gjithçka që dikur ishte normale. Ende nuk është gjetur medikamenti apo vaksina, dhe në mungesë të ndonjërës prej këtyre, e vetmja këshillë që kemi marrë është vendosja e maskës. Diçka shumë e lehtë, e që prapë një pjesë e njerëzve refuzon ta mbajë. Pse ndodh kjo?!

Sipas Huffington Post, për një kategori njerëzish ky virus nuk ekziston ndaj edhe vënia e maskës përbën zgjdhje personale, shkruan Insajderi.

Profesori kalifornian David Abrams, thotë se: “Raca njerëzore ka instikt të fortë mbijetese, prandaj e ka të vështirë të pranojë rrezikun nga një armik i padukshëm.”