Suspendohet rasti ligjor i Loredanës pas dëmshpërblimit

Prokuroria Publike e Lucernit ka pushuar procedimin penal kundër Loredanës. Me kërkesë të njëri-tjetrit, reperja dhe pala e dëmtuar ranë dakord për dëmshpërblim.

Suspendohet rasti ligjor i Loredanës pas dëmshpërblimit

Vendimi është përfundimtar, siç shkroi prokurori publik i kantonit të Lucernit në një deklaratë të martën në mëngjes. Loredana i pranoi akuzat, kërkoi falje për sjelljen e saj dhe i ktheu palës së dëmtuar më shumë sesa shuma e përcaktuar e veprës penale së pretenduar, njofton Insajderi.

Loredana pranoi, ndër të tjera, se ajo pretendoi në mënyrë të paligjshme se ishte avokate, mashtroi palën e dëmtuar dhe i mori para. Zyra e prokurorit publik po merr një shumë prej rreth 430,000 frangash zvicerane (398,725 euro).

Palët kërkuan një zgjidhje pa ndjekje ligjore të mëtejshme, siç thuhej në njoftimin e prokurorit publik. Për këtë qëllim, ishte planifikuar një negociatë për zgjidhjen, ku palët arritën një zgjidhje gjithëpërfshirëse. Sipas zyrës së prokurorit publik të Lucernit, ishte gjithashtu çështje e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve midis palëve: “Loredana i kërkoi falje palës së dëmtuar për veprimet e saj. Ajo pranoi se kishte vepruar në mënyrë të paligjshme dhe kishte marrë përgjegjësinë e plotë mbi veprimet e saj”.

Sipas njoftimit, reperja i ka paguar palës së dëmtuar dëmshpërblim që është dukshëm më i lartë se shuma e pretenduar e krimit. Përveç kësaj, ajo mori përsipër shpenzimet e procedurave penale.

Një vendim i ngjashëm është lëshuar edhe për vëllain e Loredanës i cili ka vepruar si asistent. Ai mori pjesë në dëmshpërblim dhe dëmi i shkaktuar u mbulua plotësisht. Pala e dëmtuar dëshiroi dhe pranoi këtë zgjidhje dhe nuk ishte e interesuar në ndjekjen e mëtejshme ligjore. /Insajderi.com

Burimi: Luzerner Zeitung