Të drejtat për gjashtë albume të Taylor Swift dalin në shitje pa dijeninë e saj

Të drejtat për gjashtë albume të Taylor Swift dalin në shitje pa dijeninë e saj

Këngëtarja amerikane Taylor Swift ka konfirmuar një raport se manjati i muzikës Scooter Braun ka shitur të drejtat për gjashtë albumet e saj të para.

Revista amerikane e argëtimit Variety raportoi së pari të hënën se Braun i kishte shitur të drejtat – të njohura si mjeshtra – në një fond investimesh.

Ajo tha se marrëveshja mendohet të jetë me vlerë më shumë se 300 milion dollarë.

Duke shkruar në Twitter Swift tha se ishte “hera e dytë që muzika ime shitej pa dijeninë time”.

Ky është zhvillimi i fundit në mosmarrëveshjen midis Swift dhe Braun – Swift ka akuzuar më parë Braun për përpjekjen për të “çmontuar” trashëgiminë e saj muzikore.

Nuk ka pasur asnjë përgjigje fillestare nga Braun ndaj raportit të Variety ose vërejtjeve të Swift. BBC i ka dërguar një email Braun për koment.

Swift nënshkroi një marrëveshje me labelin Big Machine në 2004 duke u dhënë atyre pronësinë e regjistrimeve master në gjashtë albumet e saj të parë në këmbim të një avansi parash për të filluar karrierën e saj./Insajderi.com

BBC News