“The Conjuring 3” bazohet në një histori të vërtetë dhe drithëruese!

“The Conjuring 3” bazohet në një histori të vërtetë dhe drithëruese!

Traileri për The Conjuring: The Devil Made Me Do It, bazuar në vrasjen e vërtetë që kreu Arne Cheyenne Johnson, zbulon ndryshimet kryesore midis ngjarjeve të çështjes aktuale dhe atyre të portretizuara në film, shkruam Screen Rant, transmeton Insajderi.

The Conjuring 3 ndjek përfshirjen e demonologëve Ed dhe Lorraine Warren në çështjen e parë gjyqësore të Shteteve të Bashkuara në të cilën mbrojtja pretendoi pafajësinë për shkak të posedimit demonik të të pandehurit.

Filmi përmban dy nga rastet e lidhura të çiftit Warren që përfshijnë posedim djallëzor të së njëjtës familje brenda disa muajsh nga njëri-tjetri.

Pjesa e hershme e çështjes përfshin David Glatzel, një djalë 11-vjeçar i cili supozohej se ishte pushtuar nga një frymë demonike në Brookfield, Connecticut në vitin 1981.

Sipas “The Washington Post”, pas disa incidenteve të çuditshme që përfshinin Davidin që tregonte aktivitet paranormal, Glatzels thirri Ed dhe Lorenën dhe priftërinjtë katolikë. Përfundimisht, Warren-ët dhe disa priftërinj kryen disa ekzorcizma të vogla informale ndaj Davidit, me motrën e tij Debbie Glatzel dhe të dashurin e saj Arne Johnson në dhomë.

Pjesa më e madhe e çështjes përfshin 19-vjeçarin Arne Johnson, i cili në 1981 u akuzua për vrasjen e pronarit të tij, megjithëse ai pretendoi se vrasja ishte një veprim i posedimit demonik.

Sipas “The New York Times”, Johnson thuhet se ka goditur me thikë pronarin e tij disa herë gjatë një grindjeje mbi të fejuarën e tij, dhe Johnson më vonë u gjet rreth dy milje nga skena e krimit.

Familja pretendoi se gjatë ekzorcizmit të Davidit demoni u hodh nga trupi i tij në Arne, duke përdorur përfundimisht Arne si një kanal për të kryer vrasje.

Çifti Warren më pas u bë një pjesë integrale e mbështetjes së mbrojtjes së Arne për pafajësi. /Insajderi.com