Tracey Emin është duke luftuar me kancerin

Tracey Emin është duke luftuar me kancerin

Artistja Tracey Emin u operua këtë verë pasi një tumor kanceroz u gjet në fshikëzën e saj, tha ajo.

Emin, 57, u diagnostikua në pranverë, ishte operuar dy muaj më parë dhe tani është duke marrë, i tha ajo Artnet.

Dhe ajo i tha The Times: “Ishte kancer i qelizave skuamoze, që do të thotë se është me të vërtetë i shpejtë, me të vërtetë agresiv. Njihet si kancer i keq”.

Emin u nominua për Çmimin Turner në 1999 dhe është një nga artistët më të njohur dhe më të njohur të Britanisë.

Artnet tha se ajo kishte qenë duke punuar në një pikturë gjysmë-abstrakte në fillim të karantinës që kishte qenë “duke e mbajtur atë zgjuar gjatë natës”. Vetëm pas diagnozës së saj ajo e kuptoi se i ngjante fshikëzës së saj.

“Saktësisht e njëjtë me fshikëzën time me tumorin në të, para se të dija që kisha kancer – është e shkëlqyer!” ajo tha.

Por ajo tha se aktualisht ishte shumë e dobët për t’u kthyer në bërjen e artit. “Dje, po qaja sepse doja të pikturoja dhe nuk kisha energji për ta bërë atë,” tha ajo.

Në mars ajo postoi një video në Instagram në të cilën tha se nuk kishte qenë në studion e saj sepse nuk ishte mirë.

Emin, e cila është e vendosur në Margate, Kent, është e njohur për instalime të tilla si shtrati i saj i parregulluar dhe çadra me “Të gjithë me të cilët kam fjetur ndonjëherë”.

Një ekspozitë e punës së saj do të hapet në Bruksel të Premten dhe pikturat e saj të fundit do të shfaqen në Akademinë Mbretërore në Londër nga 15 nëntori së bashku me punimet që ajo ka zgjedhur nga Edvard Munch.

Artnet tha se operacioni i Emin përfshinte heqjen e shumë organeve të saj riprodhuese. Ajo i tha faqes në internet se kishte “gjysmën e trupit të copëtuar, duke përfshirë gjysmën e vaginës time”./Insajderi.com

Burimi: BBC News