Ujqërit që keni parë në “Game of Thrones” në fakt kanë ekzistuar vërtet

Ujqërit që keni parë në “Game of Thrones” në fakt kanë ekzistuar vërtet

“Game of Thrones” mund të ketë entuziazmuar shikuesit me përrallat e dragonjve dhe heronjve dhe heroinave të trilluara, por një aspekt i shfaqjes ishte i vërtetë, sipas një studimi të ri: ujqërit e llahtarshëm, shkruan Fox News, transmeton Insajderi.

Sipas hulumtimit të botuar në revistën shkencore “Nature”, ujqërit e llahtarshëm ekzistonin nga 125,000 vjet më parë deri në 9,500 vjet më parë. Sidoqoftë, ata mund të jenë zhdukur sepse nuk ishin në gjendje të çiftoheshin me ujqërit gri të ditëve moderne.

Megjithëse ujqërit gri kanë ndërlidhur me specie të tjera, të tilla si qentë, kojotat dhe çakallet, ujku i llahtarshëm ishin një “prejardhje shumë divergjente” që u nda nga kaninët ekzistues rreth 5.7 milionë vjet më parë, thuhej në abstraktin e studimit.

Besohet se ujqërit e tmerrshëm ishin të zakonshëm gjatë epokës së Pleistocenit, dhe studiuesit shtuan se ata kishin “një origjinë të hershme të Botës së Re”, ndërsa ujqërit gri, kojotët dhe dhollat “evoluan në Euroazi dhe kolonizuan Amerikën e Veriut vetëm relativisht kohët e fundit”. /Insajderi.com