Universiteti i Oksfordit propozon të studiohet Dua Lipa në vend të Mozartit

Universiteti i Oksfordit propozon të studiohet Dua Lipa në vend të Mozartit

së fundmi nga akademikët në Universitetin e Oksfordit në Britani të Madhe ka ardhur propozimi i zëvendësimit të kurrikulave në degët e studimit të arteve muzikore, në mënyrë që rrymat e reja muzikore të zëvendësojnë ato klasike, njofton Insajderi.

Gazeta prestigjioze “The Telegraph” ka raportuar se ndër emrat e propozuar për t’u studiuar është edhe Dua Lipa. Këngëtarja theu rekordin e saj në “livestream”, duke i zëvendësuar kështu muzicientët e muzikës klasike siç janë Mozarti e Bethoveni.

“Repertori klasik i mësuar në Oksford, i cili përfshin vepra nga Mozart dhe Bethoven, përqendrohet shumë te “historia evropiane nga periudha e skllavërisë”, thanë profesorët ndër të tjera. /Insajderi.com