Vajza e Chris Cornell ndërmerr inciativën lidhur me edukimin për stigmën ndaj varësisë

Vajza e Chris Cornell ndërmerr inciativën lidhur me edukimin për stigmën ndaj varësisë

Vajza e Chris Cornell, Toni ka ndërmarrë një iniciativë të re në mënyrë që të trajtojë stigmën rreth varësisë.

Sipas faqes në internet të ‘Stop The Stigma’, varësia është një sëmundje, jo një dështim moral. Në vitin 2018, 16 përqind e individëve me një çrregullim të përdorimit të substancave (SUD) nuk kërkuan trajtim sepse u shqetësuan se do të kishte një ndikim negativ në punësimin e tyre dhe afërsisht 15 përqind menduan se do të ndikonte në pikëpamjen e komunitetit të tyre për ta. ”

Qëllimi i fushatës është për të ndihmuar largimin e disa prej paragjykimeve që vijnë me këto çrregullime që u shkaktojnë turp atyre që po luftojnë dhe ndonjëherë krijojnë pengesa për trajtim.

Për të shoqëruar lansimin, Toni gjithashtu ndau një letër të përzemërt për babanë e saj dhe sesi varësia ka ndikuar në jetën e saj.

“Nuk kalon një ditë që nuk më mungon babai im. Ai ishte gjithçka për mua, ”filloi letrën e saj Toni. “Shumë njerëz u prekën thellë nga jeta dhe muzika e tij. Nuk është ekzagjerim të thuash se ai shpëtoi jetë.

“Babai im kurrë nuk priste që jeta të ishte e përsosur. Fëmijëria e tij ishte e mbushur me ulje dhe ngritje. Ai vinte nga një familje ku të dy prindërit e tij vuanin nga çrregullimi i përdorimit të alkoolit dhe ai shpesh i nënshtrohej një mjedisi abuziv.

“Në moshën 14 vjeç ai filloi të eksperimentonte me ilaçe të ndryshme, përfshirë PCP, e cila shkaktoi një çrregullim paniku te ai. Ai nuk e ndau këto probleme me prindërit e tij dhe për dy vitet e ardhshme vuajti nga kjo i vetëm dhe pa mbështetje. Ai na shpjegoi se deri në atë moment e ndjente se mund të bënte gjithçka dhe se jeta ishte e shkëlqyer dhe plot mundësi. Atëherë gjithçka ndryshoi. ”

Ajo vazhdoi: “Ai mësoi nga gabimet e tij dhe i ndau ato mësime me ne. Ai tregoi se si e kapërceu ankthin e tij, por më pas tregoi gjithashtu se alkooli e kishte kthyer përsëri te drogë. Ai shpjegoi se si kjo çoi në depresion dhe përdorimin e ilaçeve të tjera sepse largoi frikën e lidhur me të. Ai na mësoi rëndësinë e kuptimit të varësisë.

“Edukimi për varësinë është kaq shumë i rëndësishëm. Megjithatë është diçka që nuk mësohet dhe nuk diskutohet sa duhet. Unë dua të ndihmoj ta ndryshoj atë. ”/Insajderi.com

Burimi: NME