Vendi i vetëm në botë ku nuk përdoret letra higjienike

Vendi i vetëm në botë ku nuk përdoret letra higjienike

Çdo vend ka traditat dhe zakonet e tij të çuditshme. Për shembull në Indi  ndodh diçka që për pjesën më të madhe të botës është e paimagjinueshme.

E themi këtë pasi në Indi nuk përdoren letra higjienike. Kjo gjë konsiderohet si një zakon mjaft i çuditshëm nga shumica e botës.

Indianët lajnë pjesët intime pasi kryejnë nevojat personale. Kurse mjekët nga ana tjetër thonë njerëzit se duhet të heqim dorë nga letrat higjienike sepse përdorimi i tyre nuk largon bakteret, duke shkaktuar infeksione të ndryshme në zonat intime.

Po ashtu mjekët paralajmërojnë se  fshirja vetëm me letër higjienike i le zonat ku kryejmë nevojat, jo higjienike, ndërsa përdorimi i tepruar mund të sjellë probleme shëndetësore si infeksione në zonën anale dhe infeksione në traktit urinar.

Mjekët theksojnë se duhen përdorur letra e lagur, pra sipas mjekëve indianët bëjnë mirë që janë i vetmi popull në botë që përdorin letër higjenike.