Vitamina D dhe ndikimi i saj lidhur me mbrojtjen nga Covid-19

Vitamina D dhe ndikimi i saj lidhur me mbrojtjen nga Covid-19

Një ka funksionet e Vitaminës D është aftësia për të rritur imunitetin dhe për të mbajtur larg viruset që depërtojnë në qeliza.

Sipas disa studiuesve mendohet që vitamina D zvogëlon rrezikun për infeksione të frymarrjes dhe pneunomisë.

Natyrisht që vitamina D nuk e ka aftësinë të parandalojë virusin mirëpo do të zvogëloj rreziqet për pezmatim më të madh. “Nëse infektoheni, do të keni forcë për ta luftuar atë në mënyrë më efektive”, thotë Dr. DeSilva.

Përpos suplementeve që mund të i bleni në barnatore, mënyra më e mirë për të marrë këtë vitamonë është në mënyrë natyrale, duke u ekspozuar para diellit. Mesdita është koha ideale, mirëpo duhet patur kujdes të lyhemi me krem mbrojtës, sepse këto rreze mund të na dëmtojnë lëkurën./Insajderi.com