Ylli i Tiger King akuzohet për trajtim çnjerëzor të kafshëve

Ylli i Tiger King akuzohet për trajtim çnjerëzor të kafshëve

Jeff Lowe, i cili u shfaq në Tiger King dhe mori kopshtin zoologjik të shfaqur në hitin e Netflix, është akuzuar nga qeveria amerikane për mizori ndaj kafshëve atje.

Departamenti i Drejtësisë ka hedhur në gjyq Z. Loëe dhe gruan e tij Lauren, duke akuzuar “trajtim çnjerëzor të përsëritur dhe trajtim jo të duhur” të tigrave dhe luanëve.

Lowe nuk ka komentuar por ka akuzuar më parë qeverinë për “akuza të rreme” kundër tij.

Ai mori kopshtin zoologjik të Oklahoma nga ish partneri i tij i biznesit Joe Exotic në 2016.

Madhe Wynnewood Exotic Animal Park, i cili strehonte më shumë se 230 tigra dhe luanë, ka qenë në shënjestër në një seri të inspektimeve nga ana e Departamentit të Shteteve të Bashkuara të Bujqësisë (USDA).

Lowe ka thënë se agjencia ishte përkulur ndaj presionit nga bamirësia për të drejtat e kafshëve Peta dhe se parku i tij ishte bërë një shënjestër për “çdo kafshë ushqimore dhe të drejtat e kafshëve në botë”.

Të enjten, Departamenti i Drejtësisë tha se kishte ngritur një padi civile kundër Z. dhe Znj. Loëe, duke i akuzuar ata për “marrje, posedim dhe transportim të paligjshëm të kafshëve të mbrojtura” përfshirë një ari të thinjur dhe lemur me unaza, si dhe tigra dhe luanët, dhe “vendosjen e shëndetit të kafshëve në rrezik serioz”./Insajderi.com

BBC News